Kludde debuut

Kludde debuut
SanDsTorm – 2008

Kludde

De Belgische band Kludde komt begin 2008 met haar debuut. De schijf heet In den Vergetelheid… en zal gereleased worden door SanDsTorm promotion.
De band heeft eerder al een demo tape en een split cd, met het eveneens Belgische, Wanhoop uitgebracht. Maar de muziek die op haar debuut te vinden is zal lichtelijk anders zijn dan die op hun vorige releases. Eerst speelde Kludde rauwe black metal met een lichte duistere folky inslag, op deze schijf zal de muziek meer richting de zware groovy black’n roll met psychedelische tintjes gaan.

Voordat mensen weer gaan zeuren over de naam van deze band:
Kludde is een boosaardige watergeest uit de Vlaamse folklore. Meestal wordt hij afgebeeld als een grote zwarte hond die op zijn achterpoten loopt, maar hij kan ook het gedaante van een zwarte kat, een zwarte vogel of een demoon hebben. Kludde draagt een rammelende ketting aan zijn linkerenkel waardoor reizigers gewaarschuuwd worden voor zijn komst. Kludde houdt zich op langs de waterkant waarvandaan hij zijn slachtoffers bespringt. Mocht hij iemand te pakken krijgen dan moet die gene Kludde de gehele nacht op zijn/haar rug dragen tot de zon op komt of dat de reiziger bij zijn/haar bestemming is aangekomen.

Links: