Karl Sanders (Nile) brengt eigen album uit

Karl Sanders (Nile) brengt eigen album uit

Spike-303 liet ons via de Newssubmit weten dat Karl Sanders (Nile) op 26 oktober de cd “Saurian Meditation” uit zal brengen, een project van hem zelf. Bron is een e-mail van Karl waarin hij wat details uit de doeken doet.

Drums/Percussie en enkele vocalen zijn opgenomen in het soundlab in Colombia. De cd is gemixed in de D.O.W. Studio’s in Tampa met producer Punchy, en al het andere werk wat verzet moest worden vond plaats in Karls flat.

Naast Karl (Baglama Saz, akoestische gitaar, electronica) dragen Mike Breazeale (vocalen) en Pete Hammoura (drums, percussie) bij aan dit project. De cd zal naar eigen zeggen “real ancient /ethnic/ambient /hypnotic/exotic opium-smoking music” brengen, totaal iets anders dan wat Nile brengt. Karl noemt zelf Trial of the Bow en de oude Dead Can Dance als vergelijkingsmateriaal, alleen “way darker”.

Ook zullen er verschillende gast-rolletjes vervult worden op deze cd: Nile collega Dallas zal wat “harmony vocals” verzorgen, David Vincent zal in gesproken tekst te horen zijn, en de cd zal ook een stukje akoestische gitaar van Karl met zijn gitaarleraar bevatten.

Karl en Pete hebben ook plannen voor een doom project, vergelijkbaar met Disembowelment. Ze hebben al een naam voor het project, Iron of Sekhmet, maar er zal niet zeer binnenkort mee aangevangen worden, daar Karl momenteel bezig is met nieuw Nile materiaal.

Zo snel als Karl Sanders het artwork van Relapse Records ontvangen heeft, zal hij een site online zetten met mp3’s, foto’s, en nog wat interessante weetjes over “Saurian Meditation”.

Saurian Meditation tracklist:

  1. Awaiting the Vultures
  2. Of the Sleep of Ishtar
  3. Luring the Doom Serpent
  4. Contemplations of the Endless Abyss
  5. The Elder God Shrine
  6. Temple of Lunar Ascension
  7. Dreaming through the Eyes of Serpents
  8. Whence No Traveler Returns
  9. The Forbidden Path Across the Chasm of Self Realization
  10. Beckon the Sick Winds of Pestilence