kans voor baroeg

Kans voor baroeg


Rajackar melde via de nieuwssubmit dat er toch nog een redelijke kans bestaat dat de baroeg mag blijven. Zie hieronder een quote van de VPRO:

Na tussenkomst van wethouder Kombrink van Rotterdam lijkt er nu een kleine opening te zijn. Jungheim: “Als Baroeg kan laten zien dat de jaarrekening van 2001 en het eerste kwartaal van 2002 op orde zijn, kunnen we de regeling nog eens tegen het licht houden.” Coördinator Veerkamp van Baroeg reageert verbaasd: “Ik heb daar zelf nog niets van gehoord. Maar dit is natuurlijk goed nieuws.”


De andere subsidieverstrekker van Baroeg, de Rotterdamse Kunststichting, zal Baroeg gaan helpen om de administratie op orde te krijgen en te houden. Oscar van der Pluim: “De commissie heeft een grote sympathie voor Baroeg. Het centrum heeft een goede reputatie. We zullen samen met Baroeg kijken hoe de situatie verbeterd kan worden.” Van der Pluim geeft aan dat het niet eenvoudig zal worden om alles voor elkaar te krijgen. Maar ook de Rotterdamse Kunststichting ziet het doemscenario van sluiting niet meteen bewaarheid worden. Van der Pluim: “Ik ga er vanuit dat er niemand op sluiting zit te wachten.”


Baroeg zit zelf ondertussen ook niet stil. Veerkamp: “We zijn hard bezig de administratie op orde te krijgen. De kas wordt nu regelmatig gecontroleerd. En als er een kwartje mist, leg ik het uit eigen zak bij. Er moet nu niks meer misgaan.” Aan de andere kant probeert Baroeg extra geld binnen te krijgen, onder andere met benefietconcerten. Er is al een flinke lijst met bands die hun medewerking hebben toegezegd. Ook wordt er gewerkt aan een benefiet-cd. De Delftse punkband Stinkvingers heeft al een nummer geschreven voor dit album, met de ondubbelzinnige titel “Baroeg moet blijven.”


Maar Veerkamp geeft aan dat de benefietconcerten niet genoeg geld in het laatje kunnen brengen om alles op te lossen. “We hebben de deelgemeente nodig om het op te lossen.” De deelgemeente heeft Baroeg tot 15 april de tijd gegeven om de financiële administratie in te leveren.

Bron: VPRO

Baroeg: http://www.baroeg.nl/