Judas Priest als kwartet op tour: Andy Sneap wist van niets

Direct al een opmerkelijke update op het opmerkelijke nieuws van eerder vandaag: Andy Sneap heeft laten weten dat het niet zijn beslissing is om niet langer als live-gitarist te fungeren bij Judas Priest. Hij laat weten ‘extreem teleurgesteld’ te zijn nadat hij maandag het bericht kreeg van zanger Rob Halford. ‘Maar ik respecteer het besluit: ze hebben blijkbaar een visie over hoe het verder gaat. Ik wist dat mijn rol van tijdelijke aard was en blijf altijd bereid de band te helpen.’

[10-1-2022, 18:56 uur]:

Opmerkelijk nieuws uit het kamp van Judas Priest: de band heeft laten weten voortaan als kwartet op tour te gaan. Van het eens zo gevreesde gitaarduo K.K. Downing/Glenn Tipton was al niets meer over: Downing is in 2011 vervangen door Richie Faulkner, Tipton kampt sinds 2018 met Parkinson. De laatste jaren werd hij vervangen door gitarist/producer Andy Sneap (Hell, Sabbat).

De band heeft laten weten dat Sneap zich op zijn studiowerkzaamheden wil concentreren en live niet meer van de partij zal zijn. Hij wordt dus ook niet vervangen.

Andy Sneap

Links: