Jon Oliva (Savatage, TSO) gearresteerd

Zanger en multi-instrumentalist Jon Oliva is vorige week aan de kust van Florida in de Verenigde Staten gearresteerd wegens rijden onder invloed. Bij controle bleek hij ook cocaïne in zijn bezit te hebben. De 62-jarige voorman van onder meer Trans-Siberian Orchestra en voorheen Savatage, werd een dag later op borgtocht vrijgelaten. 

Volgens de agent ter plaatse was Oliva tegen een boom gereden en flauwgevallen. In zijn auto laten twee lege wodkaflessen en een zakje met een witte substantie dat later cocaïne bleek te zijn. Volgens een ooggetuige probeerde Oliva een derde wodkafles weg te werken. Eenmaal in het ziekenhuis werd de zanger gearresteerd. Hij gaf aan diabetes en hoge bloeddruk te hebben en bevestigde die dag een aantal glazen wodka met jus d’orange te hebben gedronken. De cocaïne claimde hij te hebben gekregen voor zijn verjaardag. Bij verdere fouillering in het ziekenhuis werd een tweede zakje cocaïne aangetroffen in een sigarettendoosje.

Jon Oliva gearresteerd in het ziekenhuisbed

In 2016 overleefde de zwaarlijvige Oliva nog een hartinfarct. Een jaar eerder claimde hij te zijn gestopt met drinken en eten. Eerder dit jaar vocht de zanger twee maanden tegen corona, een periode die hij zei ‘zijn ergste vijand niet toe te wensen’. Wrang genoeg overleed Oliva’s broer Criss (mede-oprichter van Savatage) in 1993 door een auto-ongeluk: hij werd aangereden door een dronken bestuurder…