Johnny Cash Memorial Day

Johnny Cash Memorial Day

podiumdichter Hans d’Olivat en presentator/quizmaster Maarten van Hooft zorgen voor extra’s.
Terwijl de deelnemende muzikanten voor de Johnny Cash Memorial Day volop bezig zijn met het instuderen van hun partijen, worden er nog diverse extra’s aan het programma van de Johnny Cash Memorial Day toegevoegd. De Johnny Cash Memorial Day is een initiatief van de Eindhovense Johnny Cash tribute band Def Americans. Vijf jaar na het heengaan van de Man In Black wordt hij op gepaste wijze herdacht met een brede muzikale invulling die recht doet aan het volledige oeuvre van de Amerikaanse countryheld. Podiumdichter Hans d’Olivat en presentator/quizmaster Maarten van Hooft zorgen daarnaast voor toepasselijk non-muzikaal vermaak.

Hans d’Olivat is een van de drie leden van het kunstenaarscollectief Tilburg Cowboys. Hij heeft onder de naam Cash Cry-Inn al regelmatig herdenkingen aan Johnny Cash georganiseerd. Als podiumdichter draagt hij teksten van Johnny Cash voor, in het Nederlands. Het zijn geen letterlijke vertalingen, maar liever gezegd hertalingen die je doen vermoeden dat Johnny Cash uit Brabant komt.

cash

Maarten van Hooft presenteert en organiseert popquizzen op festivals en in poppodia door het hele land. Speciaal voor deze avond heeft hij een unieke Cash-quiz voorbereid. Er zijn onder meer een T-shirt en twee kaarten voor Speedfest op 29 november in het Klokgebouw in Eindhoven te winnen. De hoofdprijs is een Durango semi-akoestische gitaar ter waarde van 350 euro, beschikbaar gesteld door de Eindhovense gitaarhandel We-Music. Naast zijn optreden als quizmaster zal Maarten in de hoedanigheid van presentator gedurende de hele avond de verschillende programmaonderdelen tot een geheel smeden.

In het muzikale gedeelte komt de complete carrière van de Man In Black aan bod. Verdeeld over drie blokken van in totaal bijna drie uur aan live muziek en met medewerking van diverse gastmuzikanten (waaronder Bjørn van der Doelen, Frans van der Meer en Denvis) schenken de Def Americans aandacht aan de periode dat hij onder contract stond bij Sun Records, zijn legendarische shows in de gevangenissen van San Quentin, Austin en Folsom en zijn voorliefde voor stoomlocomotieven, waar het ritme van veel van zijn songs op is gebaseerd. De duetten met zijn eeuwige liefde June Carter mogen natuurlijk ook niet ontbreken en de nieuwe generatie Cash-liefhebbers kent hem vooral van de vijf platen die hij heeft uitgebracht bij American Recordings, dus uiteraard wordt aan die periode ook niet voorbij gegaan. De marathonshow wordt ondersteund door VJ’s die met op maat gesneden beeldmateriaal de verschillende thema’s op stijlvolle wijze benadrukken.

De Johnny Cash Memorial Day vindt plaats op vrijdag 12 september in jongerencentrum Dynamo aan het Catharinaplein in Eindhoven. Het programma vangt aan om 20.00 uur, de zaal gaat open om 19.30 uur. Kaarten kosten 7,50 euro per stuk en zijn verkrijgbaar via www.dynamo-eindhoven.nl (voor info zie de link).

Links: