Jeugdhuis voor metalfans in Gent

Klein lokaal nieuws om vrolijk van te worden: in Sint-Amandsberg in het Vlaamse Gent is op de laatste dag van 2016 jeugdhuis Asgaard geopend. Het bijzondere is dat het jeugdhuis zich richt op jonge metalfans.

232805-asgaard-d531e8-large-1482481199

Of zoals Ilse Bosch van Asgaard het zegt: ‘Jeugdhuis Asgaard is de plaats waar we de gitaargoden kunnen eren met een stevige portie muziek. Waar je na een lange school- of werkweek terechtkan als gevallen strijder in het walhalla van onze bar, en met gelijkgezinden kan genieten van optredens en feestjes.’

Het jeugdhuis wil meer zijn dan een plek waar jongeren kunnen vertoeven en in het weekend naar muziek kunnen luisteren. Alle leden van Asgaard, en dus niet enkel het bestuur, worden betrokken in het organisatieproces. Ze werken mee aan bijvoorbeeld de programmatie, het boeken van groepen, het installeren en bedienen van de muziekinstallatie. Op die manier kan elk lid zijn creativiteit kwijt in het jeugdhuis en verwerven leden ook verschillende competenties.

De naam van het jeugdhuis verwijst naar de plek waar volgens de Noorse mythologie de goden samenkomen. Asgaard opent elke zaterdag van 20.00 tot 05.00 uur en zondag van 20.00 tot 01.00 uur de deuren. Er zullen ook activiteiten worden georganiseerd op vrijdagavond. Asgaard is gevestigd op de parking van supermarkt Carrefour in Oostakker – Sint-Amandsberg, Antwerpsesteenweg 763, 9040 Sint-Amandsberg.

Link:

Jeugdhuis Asgaard Facebook