Iron Maiden stopt met Hallowed Be Thy Name

De Britse metallegende Iron Maiden is per direct gestopt met het spelen van klassieker Hallowed Be Thy Name. Schrijvers Steve Harris (bas) en Dave Murray (gitaar) zijn namelijk voor het gerecht gedaagd door ene Barry McKay.

McKay is oud-manager van de groep Beckett, dat in 1973 het nummer Life’s Shadow uitbracht. Een jonge Steve Harris zag de band als tiener en nam een aantal regels uit de song over voor Hallowed Be Thy Name. Iron Maiden heeft daarvoor ooit een deal gesloten met Robert Barton, één van de twee schrijvers van Life’s Shadow. McKay claimt nu een zaak te starten in naam van de andere schrijver, Brian Ingham.

Lopende die zaak heeft Iron Maiden besloten Hallowed Be Thy Name voorlopig niet live te spelen tijdens de Book of Souls-tour.

Link:

Iron Maiden Facebook

5 Responses to Iron Maiden stopt met Hallowed Be Thy Name

 1. FrankG says:

  Ah Life’s Shadow… goed nummer. Is wel verdomd lang mee gewacht, met deze rechtzaak, want de aanklager was er al lang mee bekend. De royalty inkomsten van Iron Maiden’s cover van Beckett’s Rainbow’s Gold op de Two Minutes To Midnight single zijn er zeker al door! Aangezien The Nomad nooit live gespeeld wordt is een rechtzaak over dat nummer zeker niet aan de orde en winstgevend?

 2. gop says:

  McKay was manager van Lindisfarne, niet van Beckett, de manager van Beckett was Rod Smallwood. De originele schrijver van het Life’s Shadow (Ingham, schreef het nummer in 1969 en was nooit lid van beckett) is volledig buiten de shady deal tussen beckett en iron maiden gehouden.

 3. faalhaas says:

  Dave Murray heeft toch geen writingcredits gekregen voor dit nummer? Waarom is hij dan ook voor hetr gerecht gedaagd?

 4. Ghostwriter says:

  Dat gaat waarschijnlijk om een passage uit The Nomad van het album Brave New World. Overigens ziet Iron Maiden dat zelf als een ode aan Beckett.

Geef een reactie