Into the Void: Monomyth

Into the Void: Monomyth

ITV

Op zondag 13 oktober aanstaande vindt in Poppodium Romein te Leeuwarden, de eerste editie plaats van het gloednieuwe Into the Void festival, dat in samenwerking met Zware Metalen is ontstaan en gevormd.
Het festival wordt georganiseerd door dezelfde mensen van Into the Grave en is in brede zin gericht op stoner, doom, sludge en psychedelica.
Eén podium, negen bands, wij stellen ze de komende tijd één voor één even aan u voor.

Monomyth

Tijd om moeder aarde weer even te verlaten. Het Haagse Monomyth weet je namelijk als geen ander mee te nemen op een lange, kosmische trip.
Bas en drums vormen de solide basis. Langzaam komen de gitaren erbij, de toetsen, flarden elektronica, laag op laag sleurt de band je mee de leegte in, naar een plek waar geen tijd en ruimte bestaat. De festivalnaam krijgt,
naast de Black Sabbath-knipoog, met deze band nog een extra lading mee.

Monomyth

Het zelfgetitelde debuutalbum is nog maar net uit, maar van onervarenheid kunnen we zeker niet spreken.
Met een verleden en heden bij onder andere 35007, The Polar Exploration Ship en Gomer Pyle zijn er al heel wat meters gemaakt op muzikaal vlak en stond de band
afgelopen editie nog op Roadburn. Spacerock, krautrock, stoner, drone, je kunt er allerlei labels aan hangen, feit blijft dat ook de ruimdenkende metalliefhebber hier van onder de indruk zal zijn!

Line-up:

  • Selwyn Slop – basgitaar
  • Sander Evers – drums
  • Peter van der Meer – keyboard
  • Thomas van den Reydt – gitaar
  • Tjerk Stoop – elektronica

Links: