Into Darkness strikt nieuwe afsluiter

De vervanger van Abbath is niets minder dan de Zweedse black metalband Dark Funeral. Ook zijn het Franse black/death-beestje Temple Of Baal en het bekende, Hollandse Ulsect aan de line-up toegevoegd.

[20-10-2017]

Helaas kan Abbath vanwege ziekte van de drummer niet spelen op het aankomende Into Darkness IV. Het vinden van een vervangende drummer is de band niet gelukt. Er wordt momenteel druk gezocht naar een nieuwe headlinerwaardige act, maar dit zal lastig worden zo kort voor het festival.

[05-09-2017]

Nu de zomer van 2017 officieel voorbij is, is het tijd om te kijken wat de winter ons brengt. Sneeuw, ijs en kou en wie kan dat beter verbeelden dan Abbath, de legendarische ex-voorman van Immortal, die al twee jaar onder eigen vlag de metalpodia onveilig maakt? 2 december staat het heerschap op Into Darkness in de Neushoorn in Leeuwarden.

De winterperiode speelt een centrale rol in de carrière van Abbath Doom Occulta. In november 2006 kwam Between Two Worlds van de door Abbath opgerichte blackmetalsupergroep I uit. Met zijn soloband speelt de Noor nog steeds nummers van dit album. Het doorbraakalbum van Immortal, Battles in the North, zag het levenslicht in september 1994. Het was het album waarop de wereld kennismaakte met Blashyrkh, het fictieve landschap waarin de tekstuele thema’s van Immortal samenkwamen: een winterlandschap met bossen, bergen, duisternis, mist en valleien van ijs waar demonen veldslagen leveren.

Abbath-de-band grijpt verder nog graag terug op de winterklassiekers van Immortal-platen als All Shall Fall (september 2009), Sons of Northern Darkness (februari 2002) en At the Heart of Winter (februari 1999). De debuutplaat van de band, Abbath, kwam uit in de gure winterweken van januari vorig jaar. 2 december is Leeuwarden het slagveld als de nieuwe klassiekers van dat album langskomen. To war!

Links: