Interactieve metal clinic met The Riffmachine

Gitarist Hein Willekens (Up The Irons, ex-Splinterbomb en Legion of the Damned), komt in zware coronatijden met een nieuw concept onder de naam The Interactive Metal Clinic: een bijzonder soort show die rekening houdt met de geldende restricties rond corona maar tóch in een zaal met publiek gepresenteerd kan worden. Op vrijdag 17 juli vindt het evenement plaats in de Groene Engel in Oss.


In samenwerking met geluidstechnicus Tiemco Nelissen heeft Hein Willekens ‘The Interactive Metal Clinic’ bedacht. Sinds de start van de coronacrisis is Willekens onder zijn bijnaam The Riffmachine begonnen met een wekelijkse livestream op Facebook, waarin hij laat zien ondanks de noodmaatregelen niet stil te willen zitten. Behalve spelplezier en wat humor, kregen de vaste woensdagavonden al snel een sociale betekenis: voor Nelissen aanleiding om voor te stellen de Metal Clinic op poten te zetten.

Het uitgangspunt is een optreden waarin het aanwezige publiek de kans krijgt de meest uiteenlopende vragen te stellen aan Willekens en de muzikanten van de liveband, hen uit te dagen en invloed uit te oefenen op het verloop van de show die zal bestaan uit bekende nummers én eigen werk, wellicht zelfs ter plekke ontstaan. Om de bezoekers waar voor hun geld te geven wordt de show niet gestreamd worden, waardoor juist alle aandacht ligt op de wisselwerking tussen zaal en podium.

Kaartjes voor The Interactive Metal Clinic kosten 7,50 euro. Inloop tussen 20.30 en 21.00 uur, show tussen 21.00 en 22.00 uur.

Links: