Idle Hands: Kerry King is terug

Op 30 november 2019 viel het doek voor Slayer, op 5 februari 2024 begint een nieuw hoofdstuk voor gitarist en mede-oprichter van de band, Kerry King. Idle Hands is het eerste nummer dat hij deelt van zijn soloproject, eenvoudigweg Kerry King geheten. Ook zijn de overige bandleden bekendgemaakt.

Idle Hands staat op het 17 mei te verschijnen album From Hell I Rise en dat werd naast King volgespeeld door: drummer Paul Bostaph (ex-Slayer, ex-Exodus, ex-Testament), gitarist Phil Demmel (Vio-lence, ex-Machine Head, Testament (live), ex-Slayer (live) en bassist Kyle Sanders (ex-Hellyeah). Op zang: Mark Osegueda (Death Angel).

De tracklist voor From Hell I Rise:

 1. Diablo
 2. Where I Reign
 3. Residue
 4. Idle Hands
 5. Trophies Of The Tyrant
 6. rucifixation
 7. Tension
 8. Everything I Hate About You
 9. Toxic
 10. Two Fists
 11. Rage
 12. Shrapnel
 13. From Hell I Rise

Het titelnummer en Rage dateren nog van de opnamesessies van het laatste Slayer-album, Repentless, uit 2015 en was eigenlijk bestemd voor een nieuwe plaat met die band. Over de bandnaam zegt King dat er lange tijd is overwogen het nieuwe project King’s Reign te noemen en later Blood Reign maar dat ‘het niet werkte’ en het Kerry King is geworden vanwege het logo. Dat Paul Bostaph deel uit zou maken van de band was al snel duidelijk en ook Gary Holt (ex-Slayer, Exodus) is lange tijd overwogen maar op die manier zou het volgens King toch teveel een Slayer-light of Baby Slayer worden. Phil Demmel had juist indruk gemaakt toen hij in 2018 vier shows Gary Holt verving in Slayer en in twee dagen de set in de vingers kreeg.

Als zanger is lange tijd Philip Anselmo (Pantera, Down, Philip H. Anselmo & The Illegals, Scour, ex-Necrophagia, ex-Superjoint Ritual) overwogen maar uiteindelijk werd het Mark Osegueda omdat hij volgens King beter bij de muziek past. De gitarist was vooral onder de indruk van Minor Threat-covers die hij hem zag zingen en van een bijdrage aan The Wedding Band, het project van de Metallica-leden Kirk Hamett en Robert Trujillo.