Het Einde der Enschede Headbangers Organisatie

Het Einde der Enschede Headbangers Organisatie

Op zaterdag 18 juni komt er een einde aan de Enschedese Headbangers Organisatie (EHBO). Deze vereniging opgericht in 1999 zette zich jaren in voor meer Metal optredens in Enschede en omgeving. Na 16,66 jaar is er besloten om de vereniging op te heffen. De EHBO heeft in de afgelopen jaren veel mooie initiatieven opgezet zoals de landelijke metal battle, welke nu door de zuster organisaties Noord Geldersch Metaal en Occultfest wordt voortgezet.

In Enschede blijft het niet stil. Cafe Rocks zet bijvoorbeeld op 6 juli zelf al weer een avond met Midweek Metal neer, nu de EHBO weg is gevallen met de metal avonden op woensdag. Ook poppodium Atak blijft metal programmeren met binnenkort grote namen als Suicidal Angels en Annihilator.

De Enschede headbangers laten hun haren nog één keer wapperen op een eigen metalfeest op zaterdag 18 juni. Op de plek waar de verening ooit begonnen is, de VestingBar op het universiteitsterrein. 4 bands: Grindbashers, Not Otherwise Specified, Caffas Rain en Death Squad zullen deze avond een waardig einde der EHBO inluiden. De avond is gratis toegankelijk voor iedereen, leden, oud-leden of nooit lid geweest, als je van metal houdt moet je er gewoon bij zijn, want op 18 juni wordt er geschiedenis geschreven op de campus van Enschede.

Links: