Hellfest gaat waarschijnlijk niet door

Eerder deze week deelden we het droevige nieuws mee dat Glastonbury dit jaar niet zal doorgaan. Het vermoeden bestond dat dit een domino-effect zou hebben op de andere festivals en dit lijkt nu te worden bevestigd. The New York Times quootte Olivier Garnier, de woordvoerder van het Franse metalfestival Hellfest. Deze drukte zich zeer somber uit over de toekomst. “De afgelasting van Glastonbury zond een slecht signaal” aldus Garnier “Men probeert er alles aan te doen opdat het festival zou kunnen doorgaan, maar het ziet er niet goed uit”.

Veel fans hadden gehoopt dat de sneltesten een oplossing zouden bieden. Zo ook Hellfest want het festival zond een brief naar de Franse minister voor Cultuur, Roselyne Bachelot. Daarin vroeg men of het festival zou kunnen doorgaan indien men de aanwezigen bij het betreden van het terrein aan een test zou onderwerpen. Het antwoord van de minister was klaar en duidelijk: de festivalgangers testen zal niet voldoende zijn.

Een bijkomende reden waarom zoveel festivals het lastig hebben zijn de verzekeringen. Door corona worden er geen risico’s genomen en veel festivals hebben het knap lastig om een verzekeraar te vinden die een ‘coronaverzekering’ wil aanbieden. Dat zegt althans Marc Geiger, de mede-oprichter van het Amerikaanse Lollapalooza, over de oceaan één van de allergrootste festivals.

Voor wat het nog waard is.. één van de organisators van Roskilde in Denemarken is wel nog steeds optimistisch over de kansen dat zijn festival zou kunnen doorgaan. Tja..

Hellfest