Gorgoroth ondergaat politie-onderzoek

Gorgoroth ondergaat politie-onderzoek

robbemans tipte ons via de newssubmit over het volgende:

Een Poolse aanklager heeft een onderzoek gestart naar eventuele wetsovertredingen van de Noorse black metal band Gorgoroth. De band wordt er van verdacht wetten te hebben overtreden die religie beschermen in Polen. De aanleiding hiervan is een optreden dat de band begin februari deed in de Krakow studio’s, een studio van de Poolse televisie.

Gorgoroth deed, in bijzijn van 300 toeschouwers, een controversieel optreden dat opgenomen werd voor een aankomende DVD. Tijdens de show hingen twee naakte vrouwen (met een zak over het hoofd) en een naakte man gekruisigd op het podium. Verder waren er enkele schapenkoppen op spiesen gestoken en lag het podium onder het schapenbloed. Manager van de tv-studio Andrzej Jeziorek vertelde tegen een Poolse krant: “Er lagen overal ingewanden en schapenhoofden. Iedereen was overgoten met schapenbloed. Drie naakte mensen hingen gekruisigd op het podium en er hingen overal satanische symbolen. Toen één van de modellen door verstikking flauwviel, hebben we de politie gebeld.”

Gorgoroth Krakow DVD Shoot

De producers van de tv-show waren van tevoren niet ingelicht over de aard van de show en de voorbereidingen werden achter gesloten gordijnen getroffen. Om rellen te voorkomen werd de show niet gestaakt. De opnames zijn in beslag genomen als bewijsmateriaal voor een eventuele misdaad.

De concertpromotors verweerden zichzelf door te stellen dat de toeschouwers zich erg vermaakt hebben en niemand geklaagd heeft over het beledigen van zijn of haar religie.

We houden je op de hoogte!

Bron: Blabbermouth