Goothstock 2006

Goothstock

gooth

Het programma van Goothstock in Ridderkerk begint vaste vormen aan te nemen. Het festival is inmiddels uitgegroeid tot een 3 daags evenement en al weer toe aan haar achtste editie. Het is geen puur metal festival maar een festival waar plaats is voor allerlei soorten muziek en dus ook metal. In het verleden speelden daar onder andere Peter Pan Speedrock, For Absent Friends, Green Lizard en Blo. Torch. Naast een aantal bekende namen staan er ook een aantal minder bekende namen tussen en de winnaar van de grote prijs van Ridderkerk krijgt ook een plaatsje op het festival.

De eerste avond is gewijd aan cabaret: De Woorddansers en Cabaret Zinloos.
De vrijdag en zaterdag zijn echter helemaal gewijd aan muziek. Op vrijdag staan naast het poppy Mellow Yellow, de emo-punkmuziek van A Fire Rising op de affiche en wordt de avond afgesloten door Gorefest.
Op zaterdag sluit Kraak en Smaak de avond. Daarnaast spelen ook de lokale bands Wheel (rock en winnaar grote prijs van Ridderkerk) en Scotch (folkmetal), Phaedra List (emo-core) en het uit België afkomstige Valkyre. Laatste band heeft onlangs een cd opgenomen in de Rotterdamse excess studio’s onder leiding van Hans Pieters (produceerde o.a. werk van Epica, After Forever). Invloeden van deze band zijn onder andere Nightwish, In Extremo en Therion.

Er zullen in totaal 21 acts optreden.

Het festival zal plaats vinden op 12, 13 en 14 oktober.
De lokatie is op de vaste plek: de oude dr. Kuyperschool. Een routebeschrijving is te vinden op de site van goothstock.
Kaarten voor de donderdag kosten 6 euro. De vrijdag en de zaterdag kosten 10 euro per avond.
Kaarten zijn te koop in Ridderkerk-centrum bij Reporter Jeans en bij Multishop Boden op het Dillenburgplein in Slikkerveer.
Alle prijzen zijn inclusief voorbespreekkosten.

Ook kun je kaarten bestellen via internet. Stuur dan een mailtje naar martijnangel@hotmail.com o.v.v. je adres en het aantal kaarten, welke dag(en) en maak het bedrag over op bankrekeningnummer 38.54.42.815 t.n.v. Stichting 0180-festivals. Er zijn geen extra kosten verbonden aan het toegestuurd krijgen van je kaarten. Wel moet je er voor zorgen dat het geld voor 1 oktober binnen is bij de organisatie.

Links: