George Kooymans heeft ALS: einde Golden Earring nabij

Gitarist/zanger George Kooymans heeft ALS. Dat zegt hij tegen nieuwssite AD. De progressieve spierziekte maakt het voor hem onmogelijk ooit nog gitaar te spelen. Daarmee is het einde van Golden Earring nabij.

Zanger Barry Hay laat namelijk weten dat de mannen zouden doorgaan totdat één van de vier bandleden zou omvallen. “Dat George dan de eerste is, had ik niet verwacht. Kooymans was altijd de taaiste van ons vier. Je filosofeert daar wel eens over: wie gaat er als eerste? Dan stond hij altijd achteraan in het rijtje. Het is klote, we hadden liever een afscheidstournee gepland, maar dit is helaas wat het is. Ons laatste optreden blijkt in 2019 in Ahoy te zijn geweest. Dat was een mooie show met familie en vrienden erbij, maar we hadden het liever anders gezien.”

[5-2-2021, 11:00 uur]:

George Kooymans, gitarist/zanger en mede-oprichter van de iconische Nederlandse rockband Golden Earring (bouwjaar 1961 en daarmee ouder dan The Rolling Stones) is ernstig ziek. Manager Rob Gerritsen wil niet kwijt wat de gitarist precies mankeert, maar het is ernstig. Het probleem is er al langer en Kooymans is onder behandeling bij meerdere artsen. Het is niet duidelijk of hij te genezen is.

Aanvankelijk leek het erop dat de geboren Hagenaar niet meer zou optreden met zijn band, maar daar wil manager Gerritsen nog geen uitspraken over doen. In het AD zegt hij: ”George is nu te ziek om nog te spelen, maar dat hij zou hebben besloten om te stoppen heb ik nooit gezegd. Dat is me in de mond gelegd. Voor dit jaar had ik alle optredens al gecanceld, voor zover daar al sprake van kon zijn met corona. Wat er daarna gebeurt, kunnen we nog niet zeggen.”