UPDATE: Gene Simmons wil rechten op ‘duivelshoorns’

Kiss-zanger/bassist Gene Simmons wil de rechten op de duivelshoorns. U weet wel, dat handgebaar dat iedereen die ooit eens naar een metalconcert is geweest, heeft gemaakt. Simmons zegt dat hij het gebaar voor het eerst heeft gebruikt tijdens de Hotter than Hell-toer van zijn band in 1974. Simmons heeft zijn patentaanvraag inmiddels gedeponeerd bij het Patent and Trademark Office.

Opmerkelijk genoeg beweert Simmons dat de duivelshoorns of bokkengroet een gebaar met de wijsvinger en pink omhoog en de duim naar buiten is:

En zo is de Duivel van Kiss inderdaad volop gefotografeerd, maar de rest van de metalminnende wereld weet dat die duim er juist niét bijhoort. Mét duim is namelijk de Spider-Man:

Nog meer problemen voor Simmons: algemeen wordt aangenomen dat Ronnie James Dio bij zijn entree in Black Sabbath de duivelshoorns ging gebruiken en het gebaar daarmee populair maakte. Dio kende het van zijn oma die beweerde dat het werd gebruikt om iemand het Boze Oog te geven:

Daar komt nog bij dat rockband Coven in 1969 een EP uitbracht met daarbij foto’s waarop twee leden duidelijk de bokkengroet brengen:

John Lennon van The Beatles maakte in 1966 (toen er dus nog lang geen sprake was van Kiss) al een vergelijkbaar gebaar in de hoes van Yellow Submarine/Eleanor Rigby:

Terug naar de Simmons’ versie van het handgebaar: in de Amerikaanse gebarentaal is dat het symbool voor ‘Ik hou van jou’.

UPDATE: Gene Simmons is bij zinnen gekomen. Op de website van het Patent and Trademark Office staat dat de aanvraag is ingetrokken. U kunt dus weer rustig uw pink en wijsvinger in de licht steken. Zonder duim, want u bent niet Spider-Man.

Link:

Kiss Facebook

Geef een reactie