Geheimzinnig feest Iron Maiden blijkt nieuwe video

En? Wat was het feestje van Iron Maiden? Wel, een nieuwe video! The Writing on the Wall:

[14-7-2021]:

Het feestje van Iron Maiden krijgt vorm! Morgen, 15 juli, is iedereen vanaf 19:00 uur welkom bij Belshazzar’s Feast. Zorg wel zelf voor eten en drinken, want we vieren alles online:

Nog even de afbeelding van de uitnodiging:

Leuk detail, zo ontdekte een oplettende fan, is dat wat de Romeinse cijfercombinatie rechtsonder lijkt, helemaal niet klopt. ‘IM’ zou in dit geval moeten staan voor ‘Iron Maiden’, ‘XVII’ voor ’17’. En het laatste album van de band was nummer 16 in de discografie…

[12-7-2021]:

Iron Maiden-zanger Bruce Dickinson heeft iedereen behalve je moeder uitgenodigd voor Belshazzar’s Feast op 15 juli.

De kans is groot dat het feest iets te maken heeft met het nieuwe album van de band, waarvan zowel Dickinson als gitarist Adrian Smith al eerder hebben laten doorschijnen voor aan het werk te zijn. Het laastste Iron Maiden-album, The Book of Souls, stamt uit 2015.

Wat betreft de naam: Belsazar of Belsassar was de laatste kroonprins van Babylonië, die als regent voor zijn vader Nabonidus regeerde. Belsazar wordt in het boek Daniël van de Bijbel genoemd als de zoon van Nebukadnezar II, naar het Oosterse gebruik om kleinzonen ook als ‘zonen’ te benoemen. Het boek Daniël beschrijft in hoofdstuk 5 hoe Belsazar een groot feest gaf voor duizend van zijn machthebbers. Tijdens de maaltijd gebruikten dezen op bevel van Belsazar de bekers die zijn vader Nebukadnezar uit de tempel van Jeruzalem had geroofd. Ineens verscheen er een hand die een tekst in een onbekend schrift op de muur schreef. Belsazar vroeg aan de Wijzen van Babel het schrift te verklaren, maar geen van hen kon het schrift ontcijferen. Daarop haalde men Daniël, die de tekst uitlegde. Het bleek een waarschuwing van God vanwege Belsazars heiligschennis. Nog diezelfde nacht vielen de Perzen Babylonië aan en werd Belsazar vermoord.

Het feest van Belsazar inspireerde vele kunstenaars, waaronder Rembrandt die er een schilderij aan wijdde:

Het doek is te bewonderen in de National Gallery in Londen, de thuisstad van Iron Maiden.

Link: