Geen Eskimo Callboy op het Eurovisiesongfestival 2022

Vorig jaar solliciteerde Eskimo Callboy voor deelname aan het Eurovisiesongfestival 2022 in Turin. Inmiddels is bekend dat het feestje voor de Duitse band niet door gaat. De reden hiervoor zou zijn omdat de muziek niet “radio vriendelijk” zou zijn. Eskimo Callboy zou meedoen met het nummer Pump It dat uitkwam in december 2021. Enkele dagen voor de sollicitatie.

Om te bepalen wie Duitsland mag vertegenwoordigen organiseert het land een nationale wedstrijd getiteld 12 Points. De zes finalisten hiervan werden tijdens een persconferentie bekend gemaakt op donderdag 10 februari. Helaas zat Eskimo Callboy hier niet bij. De fans van de band laten het daarbij niet zitten en begonnen een petitie om de band alsnog naar het festival te brengen. Op dit moment is de petitie meer dan zestigduizend keer getekend. Wie het land wel mag vertegenwoordigen in Turin is nog niet bekend.

 

Bericht van de band:

“Naar aanleiding van een geweldig idee van onze fans, hebben we ons vorig jaar aangemeld voor de Duitse voorronde van het Eurovisie Songfestival. Met een overtuigende video, vinden we zelf. Maar helaas was het niet genoeg. Ondanks de twinkeling in onze ogen, hadden we graag als ambassadeurs van Duitsland naar Turijn gegaan. Nu kunnen we alleen nog met een toeristenvisum naar binnen. Proficiat aan alle artiesten die tot de finaleronde zijn doorgedrongen. Wie Turijn ook haalt: veel succes en pump it! 💪 #EskimoCallboy”

 

De band Trollfest maakt nog wel kans om deel te nemen aan het festival namens Noorwegen. Zij staan vanavond (zaterdag 12 februari 2022) in de finale van de Noorse voorrondes. Ook mensen buiten Noorwegen kunnen hiervoor stemmen. Dus als je Trollfest op het songfestival wilt zien kun jij jouw stem laten horen via de Melodi Grand Prix website.

 

[06-12-2021]

De Duitse metalcoreband Eskimo Callboy heeft middels een video bekend gemaakt interesse te hebben om volgend jaar Duitsland te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Het begon vorig jaar met een reactie onder hun muziekvideo Hypa Hypa op YouTube waarin een liefhebber dacht dat ze een serieuze kans zouden hebben om te winnen als ze mee zouden doen. Deze reactie kreeg meer dan twintigduizend likes.

Eskimo Callboy wil graag meedoen met het nummer Pump It dat 3 december uitkwam. Of de band volgend jaar daadwerkelijk mee gaat doen is nog niet bekend. Duitsland organiseert een wedstrijd om te bepalen wie het land mag vertegenwoordigen op het festival. Op dinsdag 18 januari 2022 speelt Eskimo Callboy in De Melkweg in Amsterdam. Hierbij is het Finse Blind Channel speciale gast. Die band deed dit jaar al mee aan het Eurovisiesongfestival met het nummer Dark Side en eindigde als zesde in de finale.

Links: