Gebr. de Nobel en Cosmic Debris presenteert: Interstellar Solar Fest

8 april is het zover. Voor het eerst wordt in het Leidse Gebr. de Nobel het Interstellar Solar Fest georganiseerd. Volgens Loek, medeorganisator en zanger/ gitarist van Cosmic Debris, is Interstellar Solar Fest hét nieuwe alternatieve rockfestival van Leiden. Verwacht space- en stoner rock, 60’s & 70’s hardrock tot snoeiharde rock ‘n’ roll. Op 8 april zullen zes bands in beide zalen van Gebr. de Nobel de deuren uit hun scharnieren laten gieren en het water in de grachten doen golven. Interstellar Solar Fest zal laten horen dat Leiden niet alleen de stad is van de hete aardappel in de keel, maar ook een plek is waar gruizige gitaar rock, schraal bier en dikke riffs welkom zijn.

interstellar solar fest

Snowburner valt in het rijtje rechttoe rechtaan stoner rock en is te vergelijken met bands als Fu Manchu en Goatsnake. Tankzilla is de nieuwe band van Peter Pan Speedrock’s Peter van Elderen. Deze tweekoppige band speelt mokerharde riffs en slaat je daarmee recht in je smoel. Muziek met een vermogen waar Zelenski jaloers op kan zijn. Het Haagse Heath speelt psychedelische rock die je het best kan ervaren met een papertrip met een afbeelding van Mickey Moude onder je tong. Stadsgenoten Supersonic Blues neemt je mee naar obscure krochten uit de jaren 60 en 70.

Dat er in Leiden zelf ook goed gebeukt wordt bewijst Jahmean al een decennia. Sinds 2021 is de band versterkt met een extra gitarist. Hun dreunende sludge is sindsdien volledig in stereo te voelen. Als kers op de pudding, of als dikke plukken wiet in je pijp, laat het Leidse Cosmic Debris horen dat de jaren 70 van Hawkwind nog maar net zijn begonnen. Space rock dat verder gaat dan de raketten van Elon Musk.

Link: