Fleddy Melculy werkt aan nieuw studio-album ‘Antichlist’

Op vrijdag 31 maart 2023 komt het vierde studio-album Antichlist uit van de Belgische metalgroep Fleddy Melculy uit via Sony Music. Dit is de opvolger van de EP And Just Niks For All uit 2021. De Belgische metalsensatie heeft enkele dagen geleden haar nieuwe single Fake uitgebracht met een bijhorende videoclip waarin aangetoond wordt dat het steeds moeilijker wordt om nep en realiteit van elkaar te onderscheiden.

 

Het album Antichlist is digitaal verkrijgbaar als CD, op vinyl (waaronder zeer de gelimiteerde gekleurde vinyl) en als bundel met T-shirt. De eerste 75 pre-orders bevatten duo-tickets voor de geheime release show op donderdag 30 maart 2023.

Frontman Fleddy: “Wat is nog echt en wat fake? Van het nieuws tot muziek, van sport tot je eigen vrienden en familie. Het wordt steeds lastiger om alles wat nep is van de waarheid te onderscheiden. Maar zolang het niet verveelt hebben de meeste mensen er geen probleem mee, toch? Wij hebben dat juist wél en stellen dit ontologische probleem dan ook graag aan de kaak op ‘Fake’ – na ‘Geen Tijd Voor Spijt’ die eerder dit jaar uitkwam, alweer de 2e single van ons nieuwe album ‘Antichlist’. Dat gaat onder meer over oud worden, mannenemancipatie, koude voeten, behang, haat en dat de wereld natuurlijk helemaal naar de kloten is.”

De band stond al geprogrammeerd voor het Schijndelse festival Paaspop. Enkele dagen werd aangekondigd dat ze ook naar de schaatsbaan in Eindhoven komen tijdens Dynamo Metalfest 2023.

Links: