Female Fronted Metal Night in Paard: een introductie

Liefhebbers van de beter muziek hebben steeds vaker een reden af te reizen naar Den Haag. Het plaatselijke Paard haalt namelijk steeds vaker leuke metalacts binnen. De volgende afspraak is zondag 9 december. Tijdens de Female Fronted Metal Night nemen dan drie bands met – jawel – een frontvrouw plaats op het podium. Een korte introductie.

At First uit Breda trapt de avond af. De songteksten van At First zijn vaak toekomstige doembeelden van een apocalyptische wereld. Muzikaal zoekt de band de grenzen van de alternatieve rock en metal op en laat daarbij horen brede invloeden te hebben. Invloeden die variëren van Rage Against the Machine tot Parkway Drive en van Halestorm tot System of a Down. Die grenzen worden regelmatig smaakvol doorbroken met beukende, groovy stukken, snijdende gitaren en epische zanglijnen met krachtige uithalen.

Wapenfeit tot nu toe: Dreams Inc. (EP, 2017).

Links:

Het Eindhovense Beyond God mixt heavy metal, klassieke en symfonische muziek tot één geheel. Het resultaat: duistere symfonische en atmosferische composities. Waarin Beyond God verschilt van andere bands, is dat de basis van ieder nummer begint met het klassieke en symfonische en dat daarna pas het zware metalen gedeelte wordt toegevoegd. Eerst piano, dan pas gitaar dus.

Wapenfeiten tot nu toe: Dark Light of Dawn (EP, 2013), A Moment of Black (2016) en Dying to Feel Alive (2017).

Links:

Het Nederlands/Braziliaanse Phantom Elite werd aanvankelijk opgezet door Sander Gommans (After Forever) en Marina la Toracca (Exit Eden, ex-Avantasia (live) om nummers van het project HDK (Hate Death Kill) live te spelen. De naam is dan ook afkomstig uit een nummer van HDK. Uit de chemie tussen de bandleden moést wel meer ontstaan dan HDK-nummers spelen en na twee singles verscheen vorig jaar de debuutplaat vol heerlijke prog-metal.

Wapenfeit tot nu toe: Wasteland (2017).

Links:

Voor Female Fronted Metal Night in Paard zijn nog kaartjes te krijgen! Je vrienden van Zware Metalen geven ze uiteraard ook weg!

Links: