Fear Factory verjaagt Bon Jovi

Fear Factory-gitarist Dino Cazares vertelde deze week een geinige anekdote tijdens een interview met The Pit. Hij vertelde hoe Demanufacture (1994) – de plaat die Fear Factory definitief op de kaart zou zetten – werd opgenomen in een bekende opnamestudio. Er waren daar echter ook andere bands om hun albums op te nemen. Eén van die bands was Bon Jovi. De band rond Jon Bongiovi legde er de laatste hand aan zijn plaat These Days (1995).

Terwijl Bon Jovi nietsvermoedend de drumtracks aan het opnemen was, begon Fear Factory in de aanpalende studio luid hun eigen plaat in te spelen. En wanneer Fear Factory luid gaat, gaan ze wel degelijk luid zo blijkt uit dit verhaal. Bon Jovi’s technici kwamen meermaals langs om te vragen of het wat zachter kon. De muziek van Fear Factory was namelijk te horen op de opnames die Bon Jovi aan het maken was.

Zonder veel effect want uiteindelijk besloten de heren van Bon Jovi om de studio te verlaten. Cazares grapte dat indien je These Days heel luid zou afspelen je flarden van Demanufacture zou moeten kunnen horen. Nu 27 jaar na datum tovert het nog steeds een glimlach op Cazares’ gezicht. Hij vindt het hilarisch dat het zelfs op de Wikipedia-pagina van Bon Jovi terechtkwam.

Er is verder nog goed nieuws ook.  Cazares vertelde in een interview met Death Angel‘s Ted Aguilar dat de nieuwe plaat nog in de lente zou verschijnen en er binnenkort een nieuwe single zal worden gereleased. Het wordt helaas het laatste album met Burton C. Bell.

Fear Factory Official