Faster and Louder: muziek en motoren

Het Klokgebouw in Eindhoven zal 17 maart als nooit tevoren schudden bij de eerste editie van Faster and Louder. Niet alleen komen er de nodige interessante bands, er zal bovendien een heuse Supermoto Cross worden verreden, zo maakten organisatoren Bart Nederhand en Bart Geevers bekend. Tot 2016 vormden ‘Bart en Bartman’ de ritmesectie van het befaamde Peter Pan Speedrock. Ook waren ze jarenlang betrokken bij het festival Speedfest, dat in 2015 voor het laatst plaatsvond. Faster and Louder moet die traditie voortzetten, maar luidt tevens een nieuw hoofdstuk in.

Internationale line-up
Eind vorig jaar besloten de beide Barten de handen ineen te slaan met hun vriend Erik Hoezen van Code Rood Events en in het gat te springen dat Speedfest na tien edities had achtergelaten. De imposante line-up voor de eerste editie van Faster and Louder laat zien dat er een vruchtbare nieuwe samenwerking is ontstaan. Op 17 maart geven maar liefst achttien bands uit zes verschillende landen op twee podia acte de présence:


“Faster and Louder is heel hard nodig”
Organisator Bart Nederhand geeft in een interview met de website Eindhoven Rockcity aan dat Faster and Louder als erfopvolger mag worden gezien van Speedfest, maar dat de formule niet geheel identiek is. “Met Faster and Louder willen we ons net iets meer richten op de underground, net iets harder.” Bart Geevers vult aan: “Zolang een act als Kensington vijf keer de ZiggoDome kan uitverkopen, dan is een festival als Faster and Louder heel hard nodig in dit land. En als je het dan toch doet met een vette knipoog naar het verleden, dan moet het ook in het Klokgebouw in Eindhoven gebeuren.” Naast de muzikale decibellen zal tijdens Faster and Louder een hoop kabaal worden geproduceerd door een spectaculaire Supermoto Cross, die wordt georganiseerd in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV). Daarnaast zal diskjockey De Rooie Jager als vanouds de ‘Frikandellenhal’ weer spreekwoordelijk op zijn kop zetten!

Tickets voor Faster and Louder kosten €40 in de voorverkoop (excl. fee) en zijn verkrijgbaar via de website.

Link:

Faster and Louder Facebook