Fair Warning – Fair Warning/Rainmaker (re-releases)

Fair Warning – Fair Warning/Rainmaker (re-releases)
Frontiers/Rough Trade, 2006

In de jaren ’90 fabriceerde het Duitse Fair Warning vier zonder uitzondering schitterende melodieuze hard rock-platen. De grote doorbraak kwam er echter nooit en na Four (2000) gooiden Tommy Heart en zijn mannen het bijltje erbij neer. Uit de assen ontstonden de prima bands Soul Doctor en Dreamtide, maar het bloed kruipt blijkbaar toch waar het niet gaan kan en 2006 is dan ook het jaar van de terugkeer van Fair Warning, een reünie die door wie anders dan Frontiers wordt opgepikt. Enige dissonant bij dit heuglijke feit is tweede gitarist Andy Malecek, die de afgelopen jaren geen enkele interesse aan de dag legde tot het houden van contact met zijn voormalige bandmaten en daarom ook niet gevraagd werd zich weer bij de band te vervoegen.

Om de wederopstanding te vieren heeft Frontiers besloten om de eerste twee platen van Fair Warning, te weten het titelloze debuut en Rainmaker, opnieuw op de markt te gooien zodat spijtoptanten die al dit moois een jaar of tien á vijftien geleden aan zich voorbij hebben laten gaan alsnog hun collectie aan kunnen vullen. En mag ik zo vrij zijn om liefhebbers van melodieuze hard rock/A.O.R. deze schijven van harte aan te bevelen? Beide platen staan namelijk stijf van hoogwaardig songmateriaal, waar de exceptionele songwriterscapaciteiten vanaf druipen. Fans van (oude) Bon Jovi, (stevige) Journey, Giant en aanverwante bands geef ik hierbij een “eerlijke waarschuwing”: kopen die hap en genieten maar.

Eind deze maand verschijnt ook nog een gloednieuwe plaat van Fair Warning, Brother’s Keeper getiteld. Uiteraard binnenkort een review hiervan op ZM.

Fair Warning
Fair Warning - Fair Warning

  1. Longing For Love
  2. When Love Fails
  3. The Call Of The Heart
  4. Crazy
  5. One Step Closer
  6. Hang On
  7. Out On The Run
  8. Long Gone
  9. The Eyes Of Rock
  10. Take A Look At The Future
  11. The Heat Of Emotion
  12. Take Me Up

 

Rainmaker:
Fair Warning - Rainmaker

  1. The Heart Of Summer
  2. Don’t Give Up
  3. Burning Heart
  4. Rain Song
  5. Get A Little Closer
  6. Desert Song
  7. What Did You Find
  8. Pictures Of Love
  9. Lonely Rooms
  10. One Way Up
  11. Angel Of Dawn
  12. Stars And The Moon
  13. Desolation Angels
  14. The Call Of The Wild
  15. Too Late For Love
  16. Children’s Eyes (Live)

Line-up:

  • Tommy Heart – lead and backing vocals
  • Helge Engelke – guitars, keyboards, backing vocals
  • Andy Malecek – guitars
  • Ule W. Ritgen – bass, backing vocals
  • CC Behrens – drums

Links: