Exclusieve première: Magistraal – Fantoom van de Deemsterburcht

Dinsdag 16 april, 18:00 uur.

Maak kennis met de eerste betuiging van Magistraal, ontpopt in de vorm van EP Fantoom van de Deemsterburcht, geschreven en geschapen anno 2023.

Magistraal cultiveert voor u, de luisteraar, een breed arsenaal aan tempo, ritme en instrumentale stijlen — waar men met de titeltrack Fantoom van de Deemsterburcht en het losbarsten van Waar leed zich eeuwig voedt een overweldigend geweld wordt aangereikt, is het middelpunt van dit muziekstuk een opbouwend opus van 11 minuten aan groeiende waanzin in de vorm van Mijn brandend licht. Nederlands kwaad voortgebracht in drie verdorven episodes die ieder een eigen goddeloze thematiek omarmen, maar immers samensmelten in een sluipende, lugubere drek.

Magistraal is een gitzwart brouwsel ontsprongen uit de diepe krochten in de Schaduw Bergen, gevormd in het gruwelijke aanzien der acht haatdragende ogen van Shelob en verfraaid door de betoverende vingers van Fëanor, maestro der architectuur. Gecultiveerd door twee tegengestelde, oude machten; zij meesteres van het kille, donkere, druilerige bestaan en verbitterd door een eenzaam ballingschap, geworpen in het donker waar haar schelle stem een eeuwigheid verbannen was. Hij een machtig ontwerper van pracht en praal, een uitvinder van kunststukken en superieur behouder van het licht, een perfectionist wiens werk een toeverlaat bleek voor de afvallige. 

Entiteiten der Magistraal

In werkelijkheid wenst het duo —afkomstig uit Nederland— niet veel over zich bekend te maken, in vergelijking met een raadselachtige en mystieke wijze van bestaan van black metal in de jaren ‘90, opnieuw ontwaakt in 2023. Magistraal is een uiting van fantasie, droomgezichten, de kracht van verbeelding, emotie en verwantschap, hoorbaar in verborgen teksten onderbouwd door een atmosferische, maar toch rauwe aanpak van zaken in de zwarte muziek.

Verkrijgbaar als vinyl-split met Zieldoder – Be Silent Like the Night bij Zwaertgevegt met of zonder logo-patch.

Links: