Ex-Genetic Wisdom leden lanceren Why She Kills

Ex-Genetic Wisdom leden lanceren Why She Kills

Why She Kills is een nieuwe Nederlandse metal machine met twee zangeressen en vier ex-Genetic Wisdom leden in de gelederen. Naar eigen zeggen heeft de band een nieuwe invalshoek van meedogenloze bruutheid en melodieuze structuren. De band is ontstaan in maart van dit jaar en is nu klaar om keihard toe te slaan.

Het zestal, bestaande uit Ronny Scholten (Sacrosanct, drums), Peter Slootbeek (gitaar), Ralph Roelvink (ex tour bassist Callenish Circle, gitaar), Gerrit Knol (Sacrosanct, Symmetry Bas), allen ex Genetic Wisdom, en de eye catchers Janneke de Rooy (zang/grunts) en de donkere Imke Kuipers (zang), is inmiddels tot de tanden bewapend en klaar om het podium op te gaan. Why She Kills heeft maar één motto; melodie en brute metal samensmelten.

De dames en heren hebben de afgelopen weken hard gewerkt met producer Arno Krabman (Wackmobil, Lange Frans en Baas B) en Nienke de Jong (Autumn). In de Graveland Studio nam de band de Of Hope and Suffocation EP op, die op 7 september van dit jaar uit moet gaan komen.

Of Hope and Suffocation kan vanaf nu gratis worden gedownload via de myspace pagina van Why She Kills.

De tracklist:

  1. Demise Of Your Crown
  2. A Lover’s Poetry
  3. Of Hope and Suffocation
  4. Spasm of Violence [to be continued…]

De officiële website zal volgende week volledig online gaan. Op dit moment praat de band al met labels die interesse hebben getoond en worden de eerste live shows geboekt. De eerste data zullen snel bekend worden gemaakt. Het debuut album wordt in de tweede helft van 2007 verwacht.

Bron:

Links: