Evil Invaders opgepakt in VS

De Belgische speedmetalband Evil Invaders heeft 22 uur in een Amerikaanse gevangenis gezeten. De reden: een verkeerd blad papier.

Normaal zou het energieke kwartet op het Spring Bashfestival spelen in Milwaukee. Ze waren nog maar net van het vliegtuig of Uncle Sam stak daar een stokje voor. “We hadden blijkbaar een werkvergunning nodig. Raar, want wij vroegen geen gage voor dat optreden”, getuigt een bandlid. Omdat ze slechts een toeristenvisum hadden, aanzag de douane hen als criminelen en arresteerde hen.

Weg doorbraakkans, want de groep moest in totaal 22 uur de cel in. Optreden zat er niet in. “Pas de volgende ochtend bracht een getralied busje ons terug naar de luchthaven, waar we via een zij-ingang op het eerste vliegtuig naar België gezet werden.”

Moraal van het verhaal: een bende tot de tanden bewapende terroristen met het juiste blad papier zou vlot het land in geraakt zijn, een groep jonge en toegewijde muzikanten met in wezen ook het juiste blad papier daarentegen mag rotten in de cel. Dat is de wereld waarin wij leven.

Lees ook het statement van de band op hun Facebookpagina.