Eindelijk is daar To the Gallows

De band To the Gallows is een goed bewaard geheim van de Nederlandse deathmetalunderground. Enkele vooraanstaande koppen waren er ooit lid van, maar tot het uitbrengen van muziek kwam het nooit. De korte geschiedenis van To the Gallows loopt namelijk samen met die van Soulburn, de band die ook al zo nauw het bed deelt met Asphyx.

Hoe dan ook, in 2013 spraken Rogga Johansson (onder andere Down Among the Dead Men, Eye of Purgatory, Heir Corpse One, Johansson & Speckmann, Massacre, Paganizer en Stygian Dark), Eric Daniels (Soulburn, ex-Asphyx, Grand Supreme Blood Court), Bob Bagchus (Grand Supreme Blood Court, Infidel Reich, Siege of Power, ex-Asphyx, ex-Soulburn) en Henri Sattler (God Dethroned, Winter of Sin, ex-Grand Supreme Blood Court)  over de mogelijkheden voor een band die To the Gallows moest gaan heten. Uiteindelijk kwam dat niet van de grond, mede doordat Daniels en Bagchus besloten een doorstart te maken met Soulburn, dat tot die tijd nog maar één album uithad en er inmiddels drie bij heeft gegooid.

Het overgebleven duo Johansson/Sattler bleef over en besloten de bandnaam te behouden. Er werden nummers opgenomen, maar die kwamen nooit buiten de studio. Tot nu. Doc-Records staat op het punt om debuutplaat Fury of the Netherworld uit te brengen en geeft alvast een eerste nummer prijs. As Skies Grow Dark is een heerlijke track voor iedere deathmetalliefhebber van de oude stempel:

Kijk voor het bestellen van Fury of the Netherworld van To the Gallows op de Facebookpagina van Doc Holliday.