Drummer The Offspring weigert vaccinatie en verlaat de band

Pete Parada, de drummer van The Offspring, liet via Instagram weten dat hij de band verlaat. De reden is opmerkelijk. Parada verlaat namelijk de punkband (nou ja, pop punk) omdat hij zich niet wil laten vaccineren. Laat zo’n vaccinatie nu net een voorwaarde zijn om te kunnen touren..

Parada claimt dat hij zich onmogelijk kan laten vaccineren om medische redenen. Zijn dokter zou het hem afgeraden hebben omdat hij kampt met het Guillain-Barré Syndroom. Dit is een op zich makkelijk te behandelen spierziekte, maar Parada en zijn dokter willen geen risico nemen. Parada werd vorig jaar nog gediagnoseerd met Covid-19 en vertoonde toen milde symptomen. Hij is er zeker van dat hij een nieuwe besmetting makkelijk zou aankunnen, maar twijfelt of hij een vaccinatie zou overleven (sic).

Voor Noodles, Dexter Holland en Greg K., zijn bandleden in The Offspring, was er echter geen sprake van dat Parada zich niet zou laten vaccineren. De mannen voelden zich onveilig in het bijzijn van hun drummer en hij zal dus per direct niet meer aanwezig zijn in de studio en op het podium.

Parada was drummer bij The Offspring sinds 2007. Hij was betrokken bij de laatste drie albums van de Californische band.

Link: