Dreadlock Pussy stopt ermee

Dreadlock Pussy stopt ermee

Het volgende persbericht van Pias Promotie bereikte onze redactie, aangaande het einde van het Limburgse Dreadlock Pussy:

“Nee, er is geen sprake van de befaamde artistieke onenigheid oftewel muzikale meningsverschillen. En nee, we hebben ook geen doodgewone ruzie gehad. Met de stijl mee het graf in? Een algemeen gebrek aan succes? Huisje, boompje, etc.?

Het zit zo.

In de acht jaren dat de band bestaat zijn er een groot aantal hoogtepunten geweest. Na 3 albums, 3 singles, een EP en honderden liveshows op zowel de festivals als in het clubcircuit in binnen- en buitenland zijn we al verdomd veel verder gekomen dan we ooit hadden durven dromen, en we hebben ook nog eens ontzettend veel mensen ontmoet die ons met raad of daad hebben gesteund en gestimuleerd.

Al die tijd hebben we ons helemaal aan de muziek en alles wat die met zich mee bracht gegeven, en daar hebben we geen moment spijt van. Sterker nog, we kijken met gepaste trots terug op wat we bereikt hebben. Onze laatste plaat Palm Bridge Rd. is het meest passende eindresultaat voor dat wat we in die jaren geleerd en meegemaakt hebben, en is daarom naar onze mening met recht de kroon op ons oeuvre dat staat voor alles dat wij zijn.

Waarom dan stoppen?

Omdat ook wij veranderen. Het is ons duidelijk geworden dat er voor ieder persoonlijk meerdere wegen zijn die te bewandelen vallen, muzikaal of anderzijds, en dat we er collectief klaar voor zijn om dat ook te doen. Het einde van het begin, inderdaad. Want van de leden van DP heeft u het laatste nog niet gehoord of gezien. Op de website van de band zal deze week een officieel statement komen te staan waarin ze dieper ingaat op de persoonlijke redenen en details van de genomen beslissing.

Dreadlock Pussy is na de afscheidstour die loopt tot eind mei 2006 met vervroegd pensioen. Met behoud van salaris, uiteraard.”