Devangelic: muziek naar Dante’s Inferno

Baroeg Open Air is nog maar net verwerkt, maar Rotterdam maakt zich al weer op voor een nieuwe bak herrie. Vanavond staat – gewoon weer in Baroeg zelf – Devangelic als aanvoerder van een compleet brutal deathmetalpackage op het programma, met naast de Italiaanse band Antropofagus, Relics of Humanity en Osuary Anex. De hoofdact promoot het tweede album, Phelegeton, dat is geïnspireerd op het beroemde boek Inferno van de Italiaanse auteur Dante Alighieri. 

Bassist Daemian Bracci legt in een interview met e-zine Angelus Mortem uit dat de teksten op Devangelic’s album de weg van Dante naar het diepste van de hel volgen. ‘Op die manier lijkt het erop dat we een verhaaltje vertellen, maar als je de teksten leest terwijl je naar de muziek luistert, zul je merken dat het geen verhaal is maar een gevoel. Ik adviseer iedereen dan ook om te luisteren en tegelijkertijd de teksten te lezen zodat je écht voelt wat wij wilden bereiken.’ Bracci denkt overigens niet dat de hel bestaat. ‘Maar ik me vergis en het is wél zo, moet het een geweldige plek zijn waar ik oude vrienden ontmoet die van death metal hielden.’

Lees het volledige interview, waarin Daemian Bracci ook ingaat op de rol van religie in het dagelijks leven in Italië.

Zelf ervaren hoe Dante’s reis naar de hel live klinkt? Er zijn gewoon nog kaarten te krijgen voor het optreden vanavond!

Links: