Delain releaseparties in Zwolle en Amsterdam

Delain releaseparties in Zwolle en Amsterdam

Op 9 februari verschijnt April Rain, het langverwachte tweede album van Delain. Het album zal voor het eerst te koop zijn tijdens de twee albumpresentaties, die de band begin februari in Amsterdam en Zwolle geeft.
Delain brak in 2006 groots door met het album Lucidity, met daarop de singles Frozen en See Me In Shadow. Waar Delain op dat album nog vooral als “project met gastmuzikanten” kon worden bestempeld, is April Rain echt een groepsalbum geworden.

Westerholt:

De productie op het album belooft zwaarder, meer metal en minder pop, te worden. De nummers op April Rain zijn over het algemeen wat sneller dan de doomy tracks op het debuut.

April Rain wordt gepresenteerd met een show op 5 februari in De Melkweg in Amsterdam. Het album zal die dag exclusief in de zaal voor het eerst verkrijgbaar zijn. Een dag later is de tweede releaseparty, in Hedon, Zwolle.

Hedon wordt een thuiswedstrijd. Dat zien we als een soort afterparty, aldus Westerholt, die stelt dat de productie tijdens de tournee grootser zal zijn dan voorheen.

Delain zal in december vast warmdraaien tijdens een acht shows tellende tournee door Duitsland samen met Subway to Sally. In maart en april gaat de band samen met Kamelot mee door Europa, en verzorgt daar ook shows als headliner. Daarna gaat de band op een uitgebreide tournee langs de Nederlandse zalen en festivals.

Links: