Deicide drummer opgepakt

Deicide drummer opgepakt voor bankroof

De Amerikaanse metalband Deicide had vandaag last van wat oponthoud tijdens hun verblijf in Oostenrijk voor hun Europese tour.

Drummer Steve Asheim werd namelijk gearresteerd op verdenking van, jawel, een bankroof. Steve ging vanochtend vroeg op weg naar de bank om geld te storten, verdiend uit de merchandise verkoop, toen bankmedewerkers hem verdacht vonden overkomen door zijn uiterlijk en doordat een deel van het geld rood gekleurd was. De politie werd gebeld en Steve werd meegenomen door de politie, op verdenking van betrokkenheid bij een bankoverval, voor verhoor.

Na enkele uren verhoord te zijn, wist Steve duidelijk te maken dat de bankbiljetten legaal verkregen waren, en dat hij een lekke pen in zijn zak had die gezorgd had voor de rode verkleuring. De politie van Innsbruck was uiteindelijk gedwongen om Steve te laten gaan zonder verdere aanklachten.

Het incident heeft voor de rest geen invloed op het tourschema. De band zal vanavond gewoon optreden, met Steve, in Innsbruck. Zaterdag zal de band dus ook, zoals gepland, in Nederland optreden in Het Bolwerk te Sneek.

Deicide‘s live DVD Doomdsay L.A. zal aanstaande maandag, 29 januari, in Europa uitkomen. Hier is alvast een trailer te bekijken.

Bron