Death metal battle: de tussenstand na ronde twee!

Op Zware Metalen Facebook speelt zich een heuse strijd af. We zijn op zoek naar de beste deathmetalband en jij bepaalt welke band dat wordt in de deathmetalbattle. Inmiddels zit de tweede ronde van de battle er bijna op. Ondertussen zijn er al meer dan zevenduized stemmen uitgebracht in de eerste en tweede ronde tezamen. Ook nu hebben we weer een actuele tussenstand én wat opvallende feiten van de tweede veldslag op een rijtje gezet voor jullie.

In de tweede ronde van de death metal battle stonden twee Nederlandse bands tegenover elkaar. Jullie stemmen hebben ervoor gezorgd Sinister helaas het strijdveld moest verlaten. Pestilence ging er met de eer vandoor. Een Nederlandse band die wederom opzienbarend was, was Gorefest. Het versloeg met elf stemmen meer de Amerikanen van Nile. Nog een spannende battle was er tussen Dismember en Possessed. Met een minimaal verschil van drie(!) stemmen trok Possessed de overwinning uiteindelijk over de lijn. Verrassend was het verlies van Cannibal Corpse, de band die in de eerste ronde nog op een fors aantal stemmen kon rekenen. George Fisher en zijn manschappen waren niet opgewassen tegen de ‘oudjes’ van Bolt Thrower, hoewel het verschil ook hier maar slechts vier stemmen was.

Obituary nam het vaandel over van Cannibal Corpse en won met 185 stemmen gemakkelijk van Thanatos. Bijna net zoveel als Dying Fetus overigens, de band die het in deze tweede ronde verrassend goed deed. Het Poolse onderonsje tussen Vader en Decapitated bleek wat minder interessant te zijn met slechts 117 stemmen in totaal. De band met de langste staat van dienst van de twee (Vader) gaat door naar de achtste finales. Het meest aantal uitgebrachte stemmen ging wederom naar Death (305) en een goede tweede plek is er voor Amon Amarth (197). Hieronder staat de tussenstand na ronde twee.

Zit jouw favoriet er nog steeds in?

Wederom dank aan Niek voor het visualiseren van de tussenstand.