Death metal battle: de tussenstand na de achtste finale!

Op Zware Metalen Facebook speelt zich een heuse strijd af. We zijn op zoek naar de beste deathmetalband en jij bepaalt welke band dat wordt in de deathmetalbattle. Inmiddels zitten de achtste finales van de battle erop. Zesenvijftig bands zijn in die strijd afgevallen en is er ruim vijfentachtighonderd keer gestemd! We naderen het einde en de afgelopen drie weken zijn er erg veel polls verschenen op Facebook. Tijd om even wat gas terug te nemen en vanaf morgen gaan we over op één poll per dag, waarmee we dus langzaam richting de finale werken. Voor nu wederom de tussenstand en wat opsommingen van alle gebeurtenissen in de achtste finale.

De verschillen tijdens de krachtmetingen zijn veel groter, of liggen juist veel dichter bij elkaar. Zo kreeg Amon Amarth voor de eerste keer tijdens deze battle een serieuze tegenstander aan God Dethroned. Van de tweehonderdachtenveertig stemmen mochten de Nederlanders er honderdtwaalf in ontvangst nemen. Slechts vierentwintig minder dan Amon Amarth. Gorefest wist met ongeveer hetzelfde verschil aan stemmen toch wel enigszins verrassend te winnen van Possessed. Death en Bolt Thrower maakten daarentegen wel gehakt van de tegenstanders Dying Fetus en Massacre.

Obituary kreeg het ook niet warm of koud van Vader. Met honderddertig stemmen lieten de Amerikanen de Polen voor rottend vlees achter. De poll van Entombed tegen Suffocation was kennelijk goed verstopt; op één van de meest aansprekende battles werd in totaal maar honderdnegentien keer gestemd waarbij de Zweden met het dubbele aantal stemmen de strijd wist te winnen. Hetzelfde laken een pak bij Pestilence tegen Cryptopsy. Laatstgenoemde kreeg slechts achtentwintig stemmen toebedeeld. Pestilence won zodoende gemakkelijk. Het venijn zat tijdens deze achtste finale in de staart: een echte strijd werd het tussen Carcass en Morbid Angel. Met een derde aan stemmen meer, is ook Morbid Angel een kwartfinalist. Check hieronder de huidige tussenstand.

Morgen begint de kwartfinale en starten we tegelijkertijd met één poll per dag in plaats van twee. De poll verschijnt iedere dag om 14:00 op onze Facebookpagina.