Cynic reunie

Cynic reunie

Er is momenteel een trend gaande dat verschillende grote bands weer bij elkaar komen, met optredens van bands als Atheist en Emperor op het Wacken Open Air festival als hoogtepunten. Er werd al een tijd lang over gespeculeerd, maar nu is de officiële bevestiging een feit: ook de progressieve metal formatie Cynic is weer herrezen.

Cynicpromofoto

Cynic is in november 1987 in Miami, Florida opgericht door zanger/gitarist Paul Masvidal en drummer Sean Reinert. Na enkele demo’s waarop de band nog een vorm van death metal met thrash metal invloeden speelde, was de band ge-evolueerd naar een progressieve death metal band, hoewel de band zichzelf niet als death metal band beschouwde.

Een vierde en laatste demo werd in 1991 gemaakt, bestaande uit drie nummers, die in gewijzigde vorm zouden verschijnen op het debuutalbum, Focus, dat op 14 september 1993 haar eerste levenlicht zag. Na een Amerikaanse toernee in de zomer van 1994 begon het schrijven aan een tweede album. Maar nieuwe muzikale richtingen en geluiden leden tot een verandering van de bandnaam Cynic naar Portal. Cynic had haar werk onder die naam blijkbaar voltooid. Tot nu toe…

cynicfocusgroot

Anno 2006 bestaat Cynic uit de volgende personen:

  • Paul Masvidal – zang en gitaar
  • Sean Reinert – drums en keyboards
  • Tony Teegarden – zang en keyboards
  • Chris Kringel – basgitaar
  • Santiago Dobles – gitaar

Verdere details zoals concertdata zijn op dit moment nog niet bekend, maar Zware Metalen houdt je op de hoogte.

Bron: Cynic