Crowdfundingsactie voor Indiase metaldocu

In India wordt hard gewerkt aan de documentaire Extreme Nation, dat het verhaal moet vertellen van de groeiende invloed van metal als subcultuur op het Indiase subcontinent. Uiteraard is er een crowdfundingsactie opgezet om de documentaire van de grond te krijgen. 

Extreme Nation is het geesteskind van Roy Dipankar, filmmaker, muziekliefhebber en filantroop. Samen met enkele creatievelingen uit India en Bangladesh, heeft hij de afgelopen vier jaar stad en land afgereisd om metal in het Indiase subcontinent (India, Bangladesh, Pakistan, Sri Lanka) vast te leggen. Wie zijn deze metalliefhebbers? Wat is hun boodschap? En hoe staat deze boodschap in relatie tot de religieuze en juridische onderdrukking van deze mensen?

Dipankar’s documentaire is bijna af. Er is nu een crowdfundingscampagne opgezet om de laatste (post)productionele- en distributiekosten te dekken. Het doel is om 500.000 roepie binnen te halen. Dat klinkt meer dan het is: ongeveer 8.000 euro. De teller staat nu op driekwart  van dat bedrag, maar de campagne eindigt over zes dagen: 19 december.

Lees meer over Extreme Nation en doneer voor de crowdfundingsactie.