Cradle of Filth Nieuws

Cradle of Filth Nieuws

Zoals eerder al te lezen was, is Cradle of Filth hard bezig aan de opvolger van Nymphetamine. Meer dan 60% daarvan staat inmiddels op papier, en de opnames zullen op 10 oktober van start gaan. Enkele nieuwe songtitels:

  • I am the Thorn
  • Lovesick for Mina
  • The Byronic Man
  • Libertina Grimm
  • Dirge Inferno

Tevens zal er op deze cd een band instrumental komen te staan, de eerste in de 11-jarige carriere van de band.

De aanstaande DVD zal eind oktober/begin november in de schappen liggen. De cover van de DVD is HIER te bekijken. Tevens zal er een boek uitkomen, getiteld “The Gospel of Filth – The Midian Bible”, begin 2006. Zoals met bijna alles tegenwoordig verschijnt ook hiervan een special edition, met een extra hoofdstuk geschreven door Dani Filth, handtekeningen van de auteurs en een speciale kaft.

De line-up van Cradle of Filth kent weer een verandering: gitarist James McKillboy verlaat de band vanwege een Master studie die hij gaat volgen. De bassist van de afgelopen Europese tour, Charles Hedger, is zijn vervanger. Dave Pybus, terug na een avontuurtje buiten the band, blijft de basgitaar bespelen. Een keyboardspeler wordt nog gezocht, maar in de tussentijd zal Daniel Presley de keyboardstukken van de komende cd schrijven en uitbreiden. Daniel werkte ook al mee aan de orkestrale aankleding van de afgelopen 2 Cradle of Filth cd’s.

Links:

Bron: Cradle Of Filth Nederland