Concept Grey Aura vertaald naar debuutroman van bandlid

Onlangs werd Grey Aura nog toegevoegd aan de lijst van bands die tijdens Roadburn 2019 zullen optreden. In 2017 verscheen de demo 1: Gelige, Traumatische Zielsverrukking en in 2019 wordt deze opgevolgd met de tweede demo, 2: De Bezwijkende Deugd. En dat is zeker niet het enige geweest waar bandlid Ruben Wijlacker aan heeft gewerkt in de afgelopen jaren. Op 8 maart 2019 zal zijn debuutroman De Protodood in Zwarte Haren verschijnen en deze staat niet los van de muziek van Grey Aura, zo blijkt uit de eigen woorden van Wijlacker.

‘De Protodood in Zwarte Haren vormt de conceptuele basis van zowel 1: Gelige, Traumatische Zielsverrukking als 2: De Bezwijkende Deugd van Grey Aura. Ik heb ruim vier jaar aan De Protodood in Zwarte Haren gewerkt; ongeveer van begin 2014 tot eind 2018. Het is een roman over een fictieve Nederlands/Spaanse kunstenaar genaamd Pieter (aka Pedro) van der Laan. Pedro komt rond 1924 in aanraking met het Zwarte Vierkant van de Russische kunstenaar Kazimir Malevitsj. Hij raakt compleet geobsedeerd met het werk en probeert middels abstracte kunst zijn (zelf)bewustzijn te vernietigen. Gedurende dit proces radicaliseert hij als kunstenaar, mens en minnaar.‘

Op 8 maart zal er een releaseparty zijn in de GoMulan Gallery in Amsterdam. Daarnaast zal, naast de optie voor een pre-order via de website van Grey Aura, het ook mogelijk zijn om een exemplaar van De Protodood in Zwarte Haren te bemachtigen tijdens Roadburn 2019.

Links