UPDATE: Chris Cornell (Soundgarden, Audioslave) overleden

Zanger/gitarist Chris Cornell, vooral bekend van Soundgarden, Audioslave en zijn solo-werk, is overleden. De Amerikaan was gisteren met Soundgarden voor een optreden in Detroit en is daar volkomen onverwachts overleden. Over de doodsoorzaak is nog niets bekend.

Cornell begon in 1984 als drummer bij Soundgarden, maar werd al gauw zanger/gitarist. Met Soundgarden stond hij aan de basis van de alternatieve metal die later onder de naam grunge bekend zou worden. In 1994 scoorde de groep met het nummer Black Hole Sun van het album Superunkown een absolute wereldhit. In 1997 ging de band uit elkaar om in 2010 de draad weer op te pakken. In 2012 verscheen het album King Animal.

In januari van dit jaar stond Cornell ook weer op de planken met Audioslave, de band die hij vormde met alle leden van Rage Against the Machine minus zanger Zack de la Rocha. Van Audioslave verschenen drie albums. Cornell had ook een solo-carrière met vijf platen en schreef vrijwel alle teksten en muziek voor het grunge-project Temple of the Dog uit 1991. Cornell leverde ook het nummer You Know My Name voor de James Bond-film Casino Royale uit 2006.

Chris Cornell is 52 jaar geworden.

UPDATE: De politie gaat er inmiddels van uit dat Chris Cornell zijn eigen leven heeft genomen. Hij laat een vrouw en drie (jonge) kinderen na.

Links: