Burton C. Bell over zijn vertrek bij Fear Factory

De fans van de industrial metalgigant Fear Factory kregen in het najaar van 2020 de schok van hun leven: Burton C. Bell had de band verlaten! De perfecte afsluiter van een rotjaar. Al snel circuleerden er geruchten al zou de zanger nog wel op zijn stappen terugkomen. Er kwam per slot van rekening een nieuw album aan en gitarist Dino Cazares zette in een interview zelf de deur op een kier voor een terugkeer.

Burton Bell drukte deze geruchten nu zelf de kop in. Onze excuses aan wie leuk nieuws had verwacht. De zanger stelde het heel droog: “Als ik verder ga, dan ga ik verder. Terugkeren naar Fear Factory zou zijn als terugkeren naar je ex. Het voelt misschien goed aan om het te overwegen, maar van zodra je die stap zou zetten kan je er alleen maar spijt van krijgen”. Bell is naar het schijnt niet te spreken over de crowdfunding actie van zijn voormalige bandleden. Deze was opgezet om het nieuwe album gefinancierd te krijgen, maar Bell noemde deze grofweg een scam. Het feit dat de naam Fear Factory juridisch eigendom is/werd van Cazares zou eveneens een rol hebben gespeeld.

Het nieuwe album komt er nog steeds aan, dit met de vocalen van Bell want deze werden reeds in 2017 opgenomen. Dit zal echter de laatste keer zijn dat we Bell op een Fear Factory-album te horen zullen krijgen. De man was maar liefst 31 jaar zanger bij de band.

Voor wie nu alle hoop zou verliezen.. de festivals staan volgeboekt met bands die nooit meer zouden bijeenkomen en waar menig bandlid op een bepaald moment overhoop lag met een ander. In de muziekwereld weet je nu eenmaal nooit..

Fear Factory Official