Burton C. Bell over concept Fear Factory-plaat

Burton C. Bell legt conceptverhaal Fear Factory-plaat uit (update)

The Industrial heeft een gezicht gekregen. Wil je hem binnen enkele maanden vinden in de winkel, zoek dan voor deze hoes.

BCB

(06-03-2012)

Het nieuwe Fear Factory-album zal op 1 juni in de platenbakken landen. De band zelf en Rhys Fulber produceten het ding, Greg Reely (Paradise Lost, Skinny Puppy, Machine Head) nam de mix voor z’n rekening. Gitaarzwaargewicht Dino Cazares beschrijft het schrijfproces als een magische samenwerking tussen hem en zanger Burton C. Bell. “Het viel natuurlijk op z’n plaats. We hebben de oorspronkelijke sound van Fear Factory opnieuw bevat en sturen het hier en daar naar nieuwe terreinen.”

The Industrialist, zoals de schijf gaat heten, is een conceptverhaal zoals alleen Burton C. Bell die kan bedenken. “Het is een futuristisch sprookje over een automaton, die moet vechten voor zijn bestaan in een wanhopige wereld. De teksten vertellen het verhaal, terwijl de muziek onze industrial roots perfecter dan ooit mixt met onze metalrand. Geen enkele Fear Factory-fan zal teleurgesteld zijn!”

Links: