Bullerslug maakt eerste MusicVideoGame ooit (update)

Bullerslug maakt eerste MusicVideoGame ooit (update)

1 November, dat is vandaag, dus vanaf nu kun je de game ook daadwerkelijk spelen.

(16-10-2013)

Muzikant Bastiaan Bosma (Bullerslug, Aux Raus) werkte de afgelopen maanden samen met goede vriend en new media kunstenaar Jan van Nuenen (o.a visuals voor 5 Days Off en Basement Jaxx ) om iets te creëren wat nooit eerder is gedaan, een MusicVideoGame. Het resultaat is een unieke samensmelting van gamedesign, kunst en muziek.

butterslug

De MuziekVideoGame is een 3D first person shooter game op maat gemaakt voor de Bullerslug single “Hit Others”. Als speler kom je de vuige Bullerbar binnen waar Bullerslug een optreden geeft. Binnen de lengte van de single (2:38) moet je het spel uitspelen en proberen de hoogste score te halen. Uiteraard kun je er ook gewoon voor kiezen om te genieten van de band, de moshpit in te duiken of een drankje te drinken.

Alle graphics zijn op maat gemaakt door Jan van Nuenen en Bastiaan Bosma. De kleding, tattoos, graffiti, omgeving, alles is met de hand getekend, vervolgens gescand en in de game verwerkt. De band en bezoekers van de Bullerbar zijn 3D animaties van de Bullerslug bandleden.

Vanaf 1 november is Hit Others gratis te downloaden via onderstaande link. Het spel is geschikt voor Mac en Windows computers.

Links: