Blackmetalbands spelen, christenen beven

2022 maar het is het weer zover: ophef over een concert van enkele blackmetalbands. Deathless Void, Faceless Entity en Death Worship staan zondag 16 oktober op het podium van Scum in Katwijk en dat is tegen het zere been van de christelijke partijen ChristenUnie en SGP. 

(Bewerking: Kattuk.nl)

Ze hebben dit te melden over het concert:

IS DIT WAT WE WILLEN VOOR ONZE JONGEREN?

‘Geef toe aan de angst voor het onbekende en laat die angst je psyche mentaal verwoesten’ en ‘duisternis, haat en onverbiddelijke satanische chaos’. Aanstaande zondag zal er in jongerencentrum SCUM een optreden worden gehouden waarin dit aan de orde is en volop wordt gepromoot. In een tijd dat veel jongeren kampen met mentale problemen, zich vaak somber en neerslachtig voelen organiseert een jongerencentrum in onze gemeente een activiteit die de luisteraar aanvalt met ‘meedogenloze duisternis en dood’. De ChristenUnie en SGP stellen dit aan de kaak bij het college.

De maatschappelijke opdracht van SCUM is om jongeren op een veilige en laagdrempelige manier nieuwe vaardigheden te leren en om jongeren te stimuleren de beste versie van zichzelf te worden. De vraag is dan of we dit nu moeten willen voor onze jongeren? De ChristenUnie en SGP hebben heel veel verontruste berichten gekregen vanuit scholen, kerken en inwoners over deze, volgens de flyer satanische activiteit. Veel burgers zijn geschokt en voelen zich gekwetst dat iets dergelijks wordt toegestaan in een door de gemeente gesubsidieerd jongerencentrum.

De ChristenUnie en SGP willen van het college weten of die dit passend vindt bij de maatschappelijke opdracht die SCUM vanuit de gemeente heeft gekregen en of deze activiteit a.s. zondag van de agenda kan worden gehaald juist omwille van het welbevinden van onze jongeren.

Wethouder Sonny Spek heeft al laten weten niet onder de indruk te zijn van de financiële chantage en het concert niet te gaan verbieden. ‘Verbieden is niet de weg om op te gaan’, aldus de verstandige bestuurder. Wel heeft hij het bestuur van Scum gevraagd in gesprek te gaan met mensen die vragen hebben bij het concert.

 

Links: