Boete voor Behemoth’s Nergal kwijtgescholden

De boete voor Nergal is in hoger beroep kwijtgescholden. De Behemoth-frontman ging in hoger beroep tegen zijn veroordeling en de rechter seponeerde daarop de zaak. In de uitspraak schreef de rechter dat de foto in kwestie op de sociale media van Nergal was geplaatst en daarom alleen beschikbaar was gesteld aan een specifieke groep mensen die de afbeelding kon zien na het bekijken van de disclaimer bovenaan de pagina: ‘De inhoud van dit profiel kan je religieuze en andere gevoelens beledigen. Als je niet wilt dat dat gebeurt, stop dan met mij te volgen.’

Nergal was blij met de uitspraak: ‘Zaak AFGEWEZEN. Er is NIETS controversieel aan het oordeel van de jury, dus DEAL ermee. democratisch land … nog steeds. Gezond verstand verslaat de fundamentalistische agenda, wat betekent dat er weer een stap is gezet om Polen een ​​seculiere staat te laten blijven! Verder weet ik dat het is alsof je tegen de muur praat, maar tegen al mijn tegenstanders: geef me niet dat ‘doe hetzelfde met de Koran-onzin’, want het is oud en irrelevant. Ik blijf hier spammen, want ik ben gewoon dol op polarisatie tussen de helft van jullie, lieve volgers die me feliciteren met de gewonnen strijd en de andere helft… die zou me graag gekruisigd zien worden’.

[16-2-2021]:

Behemoth-frontman Nergal heeft het weer eens aan de stok met religieuze fundamentalisten in zijn thuisland Polen. De zanger/gitarist is veroordeeld tot het betalen van een boete van 15.000 złoty (3.335 euro) wegens het ‘beledigen van religieuze gevoelens’. Dat als gevolg van het plaatsen van deze foto op Facebook in september 2019:

Dat is inderdaad zijn voet op een afbeelding van Maria die volgens sommige geschriften een zoon ter wereld bracht zonder dat daar een man aan te pas is gekomen. Belediging van de dame ligt nogal gevoelig in Polen. Nergal is overigens veroordeeld zonder dat hij is gehoord en moet ook de proceskosten van 3,500 złoty (778 euro) betalen.