Baroeg opent de deuren weer!

Het leukste poppodium van Nederland en omstreden, Baroeg in Rotterdam, opent weer de deuren! Deze week al staan de eerste concerten op het programma.

Donderdag 10 maart gaat het dak er alvast van af met een heus thrash-avondje. Remain Untamed reist af vanuit Haarlem om te laten horen hoe crossoverthrash moet worden gemaakt. Snoeihard dus. Insanity Alert uit Oostenrijk laat horen dat ze in Tirol meer kunnen dan alleen jodelen. Namelijk een lawine van crossoverthrash brengen. Oh, en zanger Hevy Kevy komt gewoon uit Rotterdam hoor! Crisix mag het karwei dan vervolgens vakkundig afmaken. De Ultra Thrash van de mannen klinkt Amerikaans, maar de band komt gewoon uit Spanje. Maakt het uit, als het maar woest is. En dat is het.

In Rotterdam weten ze van aanpakken, dus Baroeg zal wel weer opgebouwd zijn na 10 maart. En dat komt goed uit, want om 11 maart melden zich twee bands uit een donkere hoek. Uit Engeland maakt Conjurer de oversteek om te laten horen hoe je sludge, doom en post-metal het beste kunt mixen. Het tweede album komt binnenkort gewoon even uit via Nuclear Blast. Daar treffen ze labelgenoten uit Frankrijk Celeste. Een band die uit meerdere vaatjes tapt (post-hardcore, black metal en doom) en compleet in het donker musiceert… met rood licht op de hoofden van de bandleden die er zo nu en dan ook nog eens stroboscoop uitgooien.

De voorverkoop voor Crisix + Insanity Alert + Remain Untamed en Celeste + Conjurer loopt natuurlijk al. Maar je vrienden van Zware Metalen geven ook kaartjes weg voor het avondje thrash en het avondje zwartgalligheid! En oh ja: een coronabewijs is niet nodig!

Links: