AWS vanavond in de finale van het Eurovisie Songfestival!

Vanavond is de finale van het Eurovisie Songfestival 2018 in Lissabon, maar de organisatie van Wacken Open Air is alvast overtuigd door AWS en heeft de Hongaarse band uitgenodigd om op de aankomende editie van het festival te spelen. Vanavond is het vijftal als 21e aan de beurt, alle steminformatie vind je hier:

  • If you are in one of the 43 participating countries you can vote in the contest.
  • After all songs have been performed, you can vote for your favourites for ±15 minutes. You can vote by telephone and SMS through the numbers shown on your screen, and via the official app. Rates and legal terms will be shown on screen.
  • You can vote up to 20 times, but you cannot vote for the country you are voting from.
  • Televotes make up 50% of the result, the other 50% are being determined by a professional jury in each participating country.

[10-05-2018]

Zojuist hebben we van onze vriendinnen vernomen dat de Hongaarse metalband AWS door is naar de finale van het Eurovisie Songfestival 2018. Bij nader inzien kunnen we het eigenlijk geen metal noemen, maar de jochies van het nummer Viszlát nyár zijn tussen alle Oostblokballades toch een schaarse vertegenwoordiging van de hardere muziek. Eens zien hoe ver ze het, samen met het Nederlandse Waylon overigens, in de finale op zaterdag 12 mei gaan schoppen.

[19-03-2018]

Sinds het succes van Lordi in 2006 wil het nog wel eens voorkomen dat een land een metal-achtige inzending naar het Eurovisie Songfestival stuurt. In 2018 zal dat Hongarije zijn dat de nu metal/metalcore/post-hardcore-band AWS met de beste intenties naar Lissabon stuurt. De band kwam uit acht inzendingen naar boven drijven in een soort talentenjachtshow, genaamd A Dal en uitgezonden op nationale televisie.

Het nummer Viszlát nyár, waarmee de band gewonnen heeft, beluister je hieronder. Natuurlijk heeft het een flink popperige insteek, maar de metalcorige riffs op de achtergrond en de breakdown rond de tweede minuut geeft wel degelijk een metalen gevoel:

 

Links: