Amon Amarth – Croatian Adventure

Amon Amarth – Croatian Adventure

Verklaring betreffende het chaotische MMS festival in Kroatië

Eind april zijn we benaderd door de organisatoren van het MMS festival in Kroatië om op hun festival te komen spelen, als bonus werd ook nog een optreden in Hongarije beloofd. De organisatie leek serieus en professioneel, dus we besloten op het aanbod in te gaan. Ook werd overeen gekomen dat de organisator voor het boeken en betalen van de vliegtuigtickets voor de band en een geluidstechnicus zou zorgen. De maanden gingen voorbij, de tickets kwamen niet en ook nieuws over het Hongaarse optreden komt er niet. Het begint tot ons door te dringen dat optreden in Hongarije er niet in zit. Bovendien beginnen we er ook aan te twijfelen of er ooit wel vliegtickets naar Kroatië tevoorschijn komen.

Uiteindelijk ontvangen wij 12 juli een schriftelijke toezegging voor tickets, 14 juli heen en 18 juli terug en we zijn akkoord gegaan, maar de bevestiging van de tickets bleef uit tot laat op de avond van de 13e juli. Maar we besloten toch maar om inderdaad de 14e weg te gaan. En zo kwamen we toch nog op 14 juli in Zadar aan..De dag van het festival zelf zaten wij te wachten op onze hotelkamer op nieuws van de organisatie of om opgepikt te worden, maar we hoorden helemaal niets. Rond een uur of vier ’s middags kwamen de mensen van Therion terug van het festivalterrein en vertelde ons dat hun optreden niet door kon gaan omdat er geen stroom was op het terrein (zie voor de verklaring van Therion over het gebeuren : http://main.megatherion.com/kliffoth.html#28 ) Wij hadden verder nog steeds niets gehoord .

Uiteindelijk rond zeven uur ’s avonds kregen we contact met iemand die wat te maken had met de organisatie (wat hij nu precies deed is ons nu nog steeds niet bekend). Die persoon vertelde ons dat het hele festival niet door ging. Rond 8 uur kregen we bericht van een van onze fans op het festivalterrein, dat er weer stroom was.Zijn naam is Gregor en hij bood aan om ons naar het festivalterrein te rijden, zodat we toch op konden treden. Nog steeds hadden we niets gehoord van de organisatie en bovendien hadden we nog geen volledige betaling van het contractueel afgesproken bedrag ontvangen.Ondanks dat besloten we toch om op te gaan treden, we waren tenslotte niet voor niets gekomen en wilden onze fans niet teleur stellen.

Op het festivalterrein was het volledige anarchie. De organisatoren waren niet te vinden en wie de leiding had daar wist niemand. Maar met een hoop improvisatie konden we toch spelen (met dank aan de persoon die ons een dubbel voetpedaal leende !). Toch, aan het einde van de dag konden we, ondanks alles, terug kijken op een zeer geslaagd optreden ! Zodra we het podium opkwamen, wisten we dat het goed zat en mede door onze fans werd het een geweldige show ! Hartelijk dank aan alle fans die van ons optreden een groot succes maakten. Zo werd de trip en alle narigheid er omheen toch nog de moeite waard !

Amon Amarth

Met dank aan Metalblade Records (Andreas), die dit bericht doorstuurde.

Links: